Suudi Arabistan’da 'Kamusal Medya Hizmeti ve Yayın İlkeleri' Çalıştayı düzenleniyor
 
Tarih : 12-13 Ocak 2016 Yer : Cidde Suudi Arabistan

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ile birlikte düzenlenen “4. İİT Yayıncılık Düzenleyici Yetkilileri Forumu”nun yan etkinliği olarak Suudi Arabistan’ın başkenti Cidde’de 12-13 Ocak 2016 tarihlerinde “Kamusal Medya Hizmeti ve Yayın İlkeleri” çalıştayı düzenledi.

Çalıştayın amacı İİT Üye Ülkelerindeki medya alanını keşfetmek ve görsel-işitsel medya alanlarında işbirliği için daha fazla fırsat aramaktı. Düzenlenen çalıştayda katılımcılar tecrübelerini paylaşmakta ve benzeri alanlarda çalışanlar arasında işbirliğini geliştirmektedir. Çalıştaya ulusal yayın düzenleyici kurumlardan ve devlet kurumlarından katılımcılar iştirak etti.

İslam Ülkeleri Yayıncılık Düzenleyici Otoriteleri Forumu (IBRAF), İslam Ülkeleri Yayıncılık Düzenleyici Otoriteler arasında dijitalleşme ve yakınlaşma konularında işbirliğini artırma ihtiyacını karşılamak için bir forum oluşturuyor. Forumun hedefi bilgi alışverişi sağlamak, ortak yayın konuları hakkında görüş ve deneyimler paylaşmak, görsel-işitsel konular başta olmak üzere, kültürel ilişkiler, çocuklar ve gençlerin korunması ve İslamofobi’nin yükselmesiyle ilgili bir platform sağlamak.