Kazakistan’da, Gıda Güvenliği ve Tarımsal Kalkınma 7. İİT Bakanlar Konferansı düzenlendi
 
Tarih : 26-28 Nisan 2016 Yer : Astana Kazakistan

Gıda Güvenliği ve Tarımsal Kalkınma 7. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Bakanlar Konferansı ve İslam Gıda Güvenliği Kuruluşu (IOFS) Genel Kurul Açılış Toplantısı, 26-28 Nisan 2016 tarihlerinde Kazakistan Cumhuriyetinin başkenti Astana’da eş zamanlı olarak düzenlendi. Kazakistan Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı tarafından ev sahipliği yapılan konferans, İİT Genel Sekreterliği ile koordineli olarak gerçekleştirildi.

Konferans, 26-27 Nisan 2016 tarihlerinde Kıdemli Memurlar Toplantısı ile başlayarak, 28 Nisan’da Gıda Güvenliği ve Tarımsal Kalkınma 7. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Bakanlar Konferansı ve İslam Gıda Güvenliği Kuruluşu (IOFS) Genel Kurul Açılış Toplantısı ile sona ermiştir.

Kıdemli Memurlar toplantısında konuşma yapan SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya, SESRIC’in gıda ve tarım güvenliği hakkındaki çalışmalarına değinerek, SESRIC tarafından yayımlanan “İİT Üye Ülkelerinde Gıda Güvenliği: İşbirliği için Fırsatlar” konulu raporla ilgili konuşma yaptı.

İİT Genel Sekreteri İyad Medeni Bakanlar Konferansı’nda yaptığı konuşmasında, İslam Gıda Güvenliği Kuruluşu’nun (IOFS) faaliyete geçirilmesi barış, istikrar ve sürdürülebilir kalkınma için temel bir önem taşımakta olduğunu belirtti.

Konferans İİT Üye Ülkeleri ve ortakları arasında sürdürülebilir tarımsal kalkınma, açlık ve yetersiz beslenmeyi yok etmede işbirliğini artırmak için bir fırsat oluşturdu.

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), konferansa katılım sağlayarak, bu kapsamda “İİT Üye Ülkelerinde Gıda Güvenliği: İşbirliği için Fırsatlar” konulu raporunun 2016 versiyonunu tanıtma imkanına sahip oldu. SESRIC ayrıca İİT Tarım Kapasite Geliştirme Programı (OIC-AgriCaB), İİT Pamuk Eğitim Programı (OIC-CTP) ve Su Kaynakları Yönetimi Kapasite Geliştirme Programı (Water-CaB) ile ilgili yürütülen faaliyetler ve projeler hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Fotoğraflar