İİT İnsani Meselelerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Hesham Youssef, SESRIC’e nezaket ziyaretinde bulundu
 
Tarih : 11 Şubat 2016 Yer : Ankara Türkiye

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İnsani Meselelerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Hesham Youssef, İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Genel Direktörü Musa Kulaklıkaya’ya 11 Şubat 2016 tarihinde nezaket ziyaretinde bulunmuştu.

SESRIC Genel Direktörü Kulaklıkaya ve İİT İnsani Meselelerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Youssef, SESRIC’in çeşitli faaliyetleri hakkında görüştüler.

Yapılan ziyarette Kulaklıkaya ve Youssef, İİT’nin bu yıl düzenlenecek olan Dünya İnsani Zirvesi’ne potansiyel katkısını değerlendirdiler.

SESRIC Genel Direktörü Kulaklıkaya, İİT İnsani Meselelerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Youssef’e, SESRIC’in insani meseleler konusuyla ilgili rapor hazırladıklarını ve şubat ayında Ankara’da Suriyeli mültecileri konu alan çalıştay düzenleyecekleri bilgisini verdi.

Görüşmede, insani yardımlarla ilgili İİT Ülkeleri arası bilgi ve tecrübe paylaşımın önemini vurgulayan Kulaklıkaya ve Youssef, afet yönetimi konusunda, kurumların kapasite geliştirmesi ve bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarının rolünü değerlendirdiler.