SESRIC ve İslam Kalkınma Bankasının Seminer Serisi – İslami Ticaret Finansmanı
 
Tarih : 12 Şubat 2016 Yer : Ankara Türkiye

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), İslam Kalkınma Bankası (IDB) ile ortaklaşa düzenlenen seminer serisi kapsamında İslam Kalkınma Bankası Türkiye Ofisi’nin Uluslararası İslami Ticaret Finans Şirketi (ITFC) Temsilci Dr. Ahmet Şuayb Gündoğdu, 12 Şubat 2016 tarihinde SESRIC Merkez Binası’nda, ”Islami Ticaret Finansmanı’nın İstikameti;Greenfield’den Sermaye Piyasalarına” konulu seminer vermişti. Seminere çok sayıda akademisyen ve banka sektörü uzmanları katılım sağlamıştı.

Dr. Ahmet Şuayb, sunumunu İslami Ticaret Finansmanı en iyi uygulamaları ve İslami Finansın gelecekteki değişimine değinerek başladı. Üç bölümden oluşan sunumunda ilk olarak Uluslararası Ticareti, İslam Ekonomisi bağlamında açıklayarak, bunun için ticaret teorilerinden örnekler verdi. Dr. Gündoğan ayrıca İslami Ticaret Finansmanı ürünlerinin tartışmaları yol açtığını belirterek, İslami Ticaret Finansmanı’nın gelecekteki yönünü ve zorluklarını değerlendirdi.

Dr. Gündoğan sunumunun sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayarak, İslami Ticaret Finansmanı hakkında fikir alışverişinde bulundu. 

Dr. Gündoğan, 7 yıl İslam Kalkınma Bankası’nın Merkezi Suudi Arabistan’da finans ve uluslararası ticaret konularıyla ilgili çalışmalarda bulundu. Durham Üniversitesi’nde İslami Finans üzerine doktorasını yapmış olan Dr. Gündoğan, Japon’ya Uluslararası Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi mezunudur.  

Photos