SESRIC Genel Direktörü ISESCO’yu ziyaret etti
 
Tarih : 16 Şubat 2016 Yer : Rabat Fas

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Genel Direktörü Musa Kulaklıkaya, İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO) Genel Direktörü Dr. Abdulaziz Othman Altwaijri’yi 16 Şubat 2016 tarihinde Fas’ın başkenti Rabat’ta ziyarett etti. 

Büyükelçi Kulaklıkaya, Dr. Altwaijri ile iki kurumun ortak ilgi alanlarında işbirliğini geliştirmesi konusunda fikir alışverişinde bulundu. Büyükelçi Kulaklıkaya ayrıca SESRIC’in seçilmiş İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üye Ülkelerinde bölgesel merkezlerde eğiticiler için mesleki eğitim geliştirme girişimi hakkında ISESCO Genel Müdürüne bilgi verdi.

Dr. Altwaijri, Büyükelçi Kulaklıkaya’ya ziyareti için teşekkür ederek, ISESCO’nun ortak ilgili alanlarında SESRIC ile işbirliğinde bulunmaya hazır olduklarını dile getirdi.

İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın özelleşmiş bir enstitüsü olarak faaliyet vermektedir. 1979 yılında kurulan kuruluş 51 üye ülkenin yanında 3 gözlemci üyeye sahiptir. Önemli bir eğitim, bilim ve kültür teşkilatı olan ISESCO, düzenlenen toplantıların yanında çeşitli ülkelerde 570'ten fazla eser yayınlayarak İslami literatüre önemli bir kaynak kazandırdı.