SESRIC, İİT Ülkeleri Ulusal İstatistik Ofisi delegelerini bir araya getirdi
 
Tarih : 10 Mart 2016 Yer : New York - ABD

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), İİT İstatistik Komisyonu ( OIC-StatCom) Sekreteryası olarak 10 Mart 2016 tarihinde İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üye Ülkeleri Ulusal İstatistik Ofislerinin Delegeleri ile New York’ta düzenlenen BM İstatistik Komisyonu’nun 47. Oturumu kapsamında bir araya geldi.

Toplantıya Cezayir, Azerbaycan, Kamerun, Mısır, Guyana, Endonezya, İran, Ürdün, Kazakistan, Kırgızistan, Malezya, Maldivler, Fas, Mozambik, Nijerya, Umman, Filistin, Katar, Suudi Arabistan, Senegal, Sudan, Surinam, Togo, Tunus, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden toplam 26 İİT Üye Ülkesinden delege katıldı.

İslam Kalkınma Bankası (İKB), Birleşmiş Milletler İstatistik Bölümü (UNSD), Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (UNSCWA) ve Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC-Stat) de toplantıya katılım sağladı.

Toplantıda, gelecek projeler dahil olmak üzere OIC-StatCom’un faaliyetlerinin ilerlemesi hakkında katılımcılara bilgi verildi. Delegeler Aralık 2016’da Konya’da organize edilecek OIC-StatCom’un altıncı oturumu için olası konular hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Fas İstatistik Müdürlüğü, 16-21 Temmuz 2017 tarihinde Marakeş’te düzenlenecek 61. Dünya İstatistik Kongresi hakkında bilgi verdi.