SESRIC ve Libya Araştırma, Bilim ve Teknoloji Kurumu arasında mutabakat zaptı imzalandı
 
Tarih : 26 Şubat 2016 Yer : Ankara Türkiye

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) ve Libya Araştırma, Bilim ve Teknoloji Kurumu (LARST) arasında 26 Şubat 2016 tarihinde Ankara’da mutabakat zaptı imzalandı. SESRIC ve LARST, imzalanan mutabakat zaptı ile işbirliğini artırmak  ve ortak ilgi alanlarında analitik çalışmalar ve araştırmalar için genel bir çerçeve oluşturmayı hedefliyor.

Mutabakat zaptı SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya LARST Genel Müdürü Prof. Faisal Mohamed tarafından imzalandı.

Libya’daki makamlar, hükümet kurumları, üniversiteler, araştırma merkezleri, düşünce kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının kapasitelerinin geliştirilmesi konusunda işbirliğinin artırılması hedefiyle imzalanan mutabakat zaptı kapsamında,  İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üye Ülkeleri arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamak amacıyla Libya kurumlarının eğitim programları, seminerler, kongreler, konferanslar, çalıştaylar, çalışma ziyaretleri ve diğer etkinlikler  kapsamındaki çalışmaları desteklenecek. Bir diğer hedef ise, Libya kurumlarının İİT Üye Ülkelerindeki ortaklar ile işbirliği yapmalarını destekleyerek Libya’da değişim ve gelişme sağlanması için güçlü ortaklar oluşturmak.

Libya Araştırma, Bilim ve Teknoloji Kurumu, Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı’na bağlı ve araştırmalardan ve ulusal bilimsel araştırma politikasına uygun bilimsel ilerlemeyi sağlamadan sorumlu olarak çalışmalarını yürütmektedir.