Türkiye, İİT Üye Ülkelerinden Gelen Uzmanlara Sosyal Güvenlik Sistemini Tanıttı
 
Tarih : 04-06 Nisan 2016 Yer : Ankara Türkiye

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile beraber 4-6 Nisan 2016 tarihlerinde Ankara’da “Sosyal Güvenlik Sistemlerinde Bilgi Paylaşımı” konu başlığını taşıyan çalıştay düzenledi. Çalıştaya İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üye Ülkelerinin Sosyal Güvenlik Yetkilileri, yöneticiler ve üst düzey uzmanlar katıldı.

İİT Üye Ülkeleri arasında sosyal güvenlik sistemlerine ilişkin bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasını ve sosyal güvenlik yetkilileri arasında sürekli diyalog ve işbirliğinin başlatılması için imkanlar oluşturulmasını amaçlayan çalıştay, sosyal güvenlik makamları yöneticilerine ve üst düzey uzmanlara hitap ederek, katılımcıların kendi ülkelerinde sosyal güvenlik sistemlerinde elde edilen başarılı ve olumlu tecrübeleri paylaşmalarını sağladı.

SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya ve SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı toplantının açılışına katılarak yaptıkları konuşmalarda fikir alışverişinin önemini vurguladılar.

Toplantıda ele alınan konulardan bazıları, uzun vadeli sigorta kolları, genel sağlık sigortası ve bilişim sistemleri için kullanılan uygulamalardı. Bu kapsamda Türkiye’de Sosyal Güvenlik Sistemi’nin en önemli paydaşlarına saha ziyaretleri de düzenlendi.

Ankara’da düzenlenen 3 günlük toplantıya Azerbaycan, Bangladeş, Gambia, Senegal, Tunus ve Uganda’dan yöneticiler ve üst düzey uzmanlar katılım sağladı.

Fotoğraflar