‘Resmi İstatistikler için Dönüşüm Gündemi Arap Konferansı’
 
Tarih : 05-07 Nisan 2016 Yer : Ankara Türkiye

“Resmi İstatistikler için Dönüşüm Gündemi Arap Konferansı”, İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (ESCWA), Birleşmiş Milletler İstatistik Bölümü (UNSD), İslam Kalkınma Bankası (IDB), Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi İstatistik Merkezi (GCC-STAT) ve Arap İstatistik Eğitim ve Araştırma Enstitüsü tarafından, 5-7 Nisan 2016 tarihlerinde Ankara’da SESRIC Merkez Binası’nda düzenlendi.

Konferans, istatistiksel sistemlerin entegre ve modernize edilmesi için çeşitli uluslararası, bölgesel ve ulusal girişimlerin envanterinin çıkarılmasını ve Dönüşüm Gündemi’nin Arap Dünyası’na uyarlanması için küresel inisiyatifin şekillendirilmesini hedefliyor.

SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya, ESCWA’nın İstatistik Bölümü Direktörü Juraj Riecan, GCC-Stat Genel Direktörü Sabir Al Harbi ve UNSD Direktör Yardımcısı Ivo Havinga toplantının açılışına katılıp konuşmalar yaptılar.

Konferans ulusal istatistik kurumlarına, istatistikçilere, uluslararası ve bölgesel organizasyonlara, ikili ve çoklu ortaklara ve diğer paydaşlara hitap etti.

Konferans, 15-16 Ocak 2015 tarihinde New York’ta gerçekleşen BM İstatistik Komisyonu 46. Oturumu çerçevesinde düzenlenen Küresel Konferans tarafından belirlenen Dönüşüm Gündeminin 5 tematik alanını kapsadı.

Söz konusu tematik alanlardan bazıları, Küresel ve Bölgesel İstatistik Sistemleri Arasında Koordinasyon, İletişim ve Savunuculuk, Entegre İstatistik Sistemleri: Veri Toplama, İşleme ve Yayılmasının Entegre İstatistik Sistemleriyle Yapılması, Standartlara Bağlı İstatistikî İş Mimarisi Yoluyla İnovasyon ve Yenilik ve Eğitim ve Kapasite Geliştirme olarak sıralanabilir.

Ankara’da düzenlenen konferansa EuroStat, UNFPA, IDB gibi uluslararası örgütlerin temsilcileri yanı sıra Fas, Filistin, Libya, Mısır, Moritanya, Somali, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Türkiye ve Ürdün'den yetkililer ve uzmanlar katılım sağladı.

Fotoğraflar