SESRIC, Türk Konseyi ile İstanbul’da Mutabakat Zaptı İmzaladı
 
Tarih : 18 Nisan 2016 Yer : Istanbul Türkiye

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) ile İstanbul’da 18 Nisan 2016 tarihinde mutabakat zaptı imzalayarak işbirliği için çerçeve oluşturdu.

SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya ve Türk Konseyi Genel Sekreteri Büyükelçi Ramil Hasanov, mutabakat zaptını imzaladılar.

SESRIC ve Türk Konseyi arasında imzalanan mutabakat zaptının hedefi; ilgi alanlarını tespit ederek sürekli işbirliğini geliştirmektir:

  • Ortak ilgi alanına giren konularda yakın işbirliği ve danışmanlık içinde bulunmayı teşvik etmek ve Türk Konseyi’nin ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üye Ülkelerinin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak.
  • Sistematik danışma, işbirliği, koordinasyon ve bilgi alışverişini sürdürmek.

İşbirliğinde bulunulacak alanlardan bazıları şunlardır:

Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmak için ulusal ve bölgesel çabaları desteklemek, güvenli, güçlü ve müreffeh bir toplumun oluşmasını destekleyerek, yeni projeler ve programlar başlatılması. Kitap, rapor ve süreli yayınlar gibi ortak yayınları desteklemek.

3 Ekim 2009 tarihinde kurulmuş olan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi), Türk dünyasının kültürel ve tarihi birikimlerinden en geniş şekilde yararlanılmak suretiyle Türk dili konuşan ülkeler arasındaki çok taraflı işbirliğinin geliştirilmesini hedeflemektedir.