SESRIC, Filistin Merkezi İstatistik Bürosu ile Mutabakat Zaptı İmzaladı
 
Tarih : 20 Nisan 2016 Yer : Ramallah Filistin

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya, Filistin Merkezi İstatistik Bürosu (PCBS) Başkanı Ola Awad-Shakhshir ile Ramallah’ta 20 Nisan 2016 tarihinde mutabakat zaptı imzaladı.

İmzalanan mutabakat zaptının amacı SESRIC ve PCBS arasındaki işbirliğini arttırmaktır. İki kurumun amacı Filistin Ulusal İstatistik Sistemini güçlendirmektir. Bu kapsamda aşağıdaki konular üzerinde fikir birliğine varılmıştır:

  • Resmi istatistikler, eğitim programlarının hazırlanması ve tanıtımı, kısa eğitim programları, seminerler, çalıştaylar ve konferansların düzenlenmesinde işbirliği
  • Her iki kurumun programları arasında bir ortaklık ve uygunluk olması durumunda, istatistik alınındaki, teknik uzmanlığı, en iyi uygulamalar ve tecrübelerin karşılıklı değişim sağlamak

PCBS, Filistin Devletinin resmi istatistik kurumudur. Temel görevi, ulusal düzeyde güvenilir istatiksel rakamları sağlamaktır ve kamu, sivil kuruluşlara ve özel sektörin yanı sıra araştırma kurumlarına ve üniversitelere hizmet sağlamaktır.