“İİT Üye Ülkeleri Arasındaki İşbirliğinin Güçlendirilmesi: SESRIC’in Rolü” konulu Yuvarlak Masa Toplantısını
 
Tarih : 06 Mayıs 2016 Yer : Ankara Türkiye

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üye Ülkeleri Büyükelçilerinin katılımıyla “İİT Üye Ülkeleri Arasındaki İşbirliğinin Güçlendirilmesi: SESRIC’in Rolü” konulu Yuvarlak Masa Toplantısını, 6 Mayıs 2016 tarihinde Ankara’da SESRIC Merkez Binası’nda düzenledi.

Yuvarlak Masa Toplantısının hedefi, İİT Üye Ülkeleri arasında çeşitli alanlarda teknik işbirliğini güçlendirmek ve görüş alışverişinde bulunmak; SESRIC’in teknik işbirliği alanındaki rolünü güçlendiren yeni modalite önerilerini tartışmak; ulusal, uluslararası ve bölgesel kuruluşlarla belirli faaliyetler ve programlarda ortaklık senaryoları geliştirmek.

38. Kuruluş Yıldönümünde, SESRIC giderek biriken deneyimini ve zamanla kazandığı teknik bilgiyi İslam İşbirliği Teşkilatı ve üye ülkelerine hizmet ederek sunmaya devam ediyor. Son yıllarda İİT bölgesindeki bazı gelişmelere ve başarılara rağmen, arz yönlü kısıtlamalar, kritik değişikliklerin vakitlice adapte edilememesi ve beşeri sermaye eksikliği gibi nedenlerle üye ülkeler arasındaki işbirliği girişimleri ve projeler engellemelerle karşı karşıya kalıyor. Bu bağlamda ve yukarda sayılan zorluk ve engellere bir çözüm olmak üzere kollektif ve aşamalı bir yaklaşımla inovatif destek ve kooperasyon mekanizmaları irdelenecektir.