SESRIC, Cenevre’de İİT ve BM arasında düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı
 
Tarih : 11-13 Mayıs 2016 Yer : Cenevre-İsviçre

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Birleşmiş Milletler (BM) Kuruluşları arasında 11-13 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenen üç günlük Genel Koordinasyon Toplantısı, İsviçre’nin Cenevre kentindeki BM Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İki yılda bir düzenlenen toplantıda Mayıs 2014-Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen ortak faaliyetlerin ilerleme durumu değerlendirildi.

Üç günlük toplantıya İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi’ni (SESRIC) temsilen Genel Direktör Büyükelçi Musa Kulaklıkaya, Araştırmacı Dr. Kenan Bağcı, Teknik İşbirliği Uzmanı Onur Çağlar ve Araştırmacı Dr. Atilla Karaman katıldı.

Büyükelçi Musa Kulaklıkaya yaptığı konuşmada, gelecek iki yıl için belirlenen işbirliği gündeminde takip mekanizmasının etki ve önemini vurgulayarak, SESRIC’in İİT Kurumları ve BM Kuruluşları arasında teknik işbirliği faaliyetleri ve projeler için odak noktası olmaya hazır olduğunu belirtti.

Toplantıda, 2016-2018 için işbirliği imkanları Siyasî, Ekonomik ve Kültürel,Sosyal ve İnsanî olmak üzere üç çalışma grubunda incelendi.

SESRIC heyeti ayrıca ICDT, ILO, UNCTAD ve UNITAR ile ileride yapılabilecek işbirliği imkanları hakkında ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Fotoğraflar