SESRIC ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı
 
Tarih : 10 Haziran 2016 Yer : Ankara Türkiye

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya ile T.C. Başbakanlık, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, 10 Haziran 2016 tarihinde Ankara’da iki kurum arasındaki işbirliği artırmak amacıyla mutabakat zaptı imzaladı.

İmzalanan mutabakat zaptının amacı, YTB ve SESRIC arasındaki işbirliğini artırarak, İİT Üye Ülkelerinde ve bu ülkeler dışındaki 3. ülkelerde yaşayan öğrencilere ve mezunlara yönelik ortak çalışmalarda bulunmak, ülkelerin hali hazırdaki çalışmalarına katkı sağlamak ve sürdürülebilir projeler üretilmesine genel bir çerçeve çizmektir.

Başbakanlığa bağlı müsteşarlık düzeyinde bir kamu kurumu olarak 6 Nisan 2010 tarihinde kurulan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) yurtdışındaki vatandaşları, soydaş ve akraba toplulukları ile Türkiye’de öğrenim gören uluslararası burslu öğrencilere yönelik çalışmaları koordine etme, bu alanlarda verilen hizmetleri ve yapılan faaliyetleri geliştirme görevini yürütmektedir.