‘Konya’da Turizmin Gelişiminin Geleceği’ Çalıştayı
 
Tarih : 15-16 Kasım 2016 Yer : Konya Türkiye

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve Konya Büyükşehir Belediyesi, 15-16 Kasım 2016 tarihlerinde Konya’da “Konya’da Turizmin Gelişiminin Geleceği” konulu çalıştay düzenledi. Etkinliğin ulusal ve uluslararası örgütlerin katılımcıları için iyi bir fırsat oluşturmakla beraber, kültürel ve turistik açıdan zengin kaynaklara sahip olan Konya’nın turizminin geliştirilmesi ve geleceği hakkında farklı yönlerden ele alınmasını sağlaması beklenmektedi.

Çalıştayın amacı, katılımcılara Konya’da turizmin geliştirilmesinin geleceği için yollar ve yöntemler belirlemek ve bakış açısı, bilgi ve uzmanlık konularında fikir alışverişi için fırsat oluşturmaktı.

Çalıştayda, Konya şehrinde sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi için somut ve uygulanabilir öneriler ve proje önerileri üretilmesi beklenmektedi. Sonuçlar, 2017’de Bangladeş’in ev sahipliği yapacağı “İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Onuncu Turizm Bakanları Konferansı” toplantısında sunulacaktır.