İİT Üye Ülkelerinde Tütün Kontrolü Politikaları ile ilgili Bilgi Paylaşımı Çalıştayı
 
Tarih : 14-16 Aralık 2016 Yer : İstanbul Türkiye

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), T.C. Sağlık Bakanlığı ve Yeşilay ile birlikte 8-10 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul’da “İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkelerinde Tütün Kontrolü Politikaları ile ilgili Bilgi Paylaşımı Çalıştayı” düzenledi.

Çalıştay İİT Üye Ülkelerinden Sağlık ve Maliye Bakanlıklarından Uzmanları bir araya getirip, kapsamlı tütün kontrolü politikalarının temeli hakkında bilgi paylaşımı sağlamaktır. Çalıştayın bir diğer amacı ise, İİT Üye Ülkeleri arasında işbirliğini ve tütün ile bağlantılı olan problemlerle ilgili uzmanlık paylaşımını teşvik etmektir.

Çalıştayda katılımcılar, etkili tütün kontrol önlemlerini oluşturmayı ve sürdürmeyi tartıştılar ve denetim sistemlerini, sigarayı bırakma hizmetlerini, sigara politikalarını, sigaranın yasaklanmasını ve reklam yasakları hakkında bilgi edindiler.

Çalıştay, Tekirdağa’a yapılan bir çalışma ziyareti ile sonra erdi. Uluslararası katılımcılar, Sağlık Bakanlığı’nın Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı Merkezi’ni ziyaret ettiler.

Photos