SESRIC, TİKA ve Türkiye Sağlık Bakanlığı’ndan Sudanlı uzmanlara Tıbbi Arama-Kurtarma ve Ambulans hizmetlerinde eğitim programı
 
Tarih : 02-11 Mayıs 2018 Yer : İzmir Türkiye

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, SESRIC ve Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Dairesi (TİKA), Sudan Sağlık Bakanlığı’ndan seçilen 30 uzman için 02-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında İzmir Urla Uluslararası Acil Durum Afet Eğitim ve Similasyon Merkezi’nde Tıbbı Arama-Kurtarma ve Ambulans Hizmetleri konusunda eğiticilerin eğitimi birlikte düzenlediler.

Eğitim; SESRIC, TC Sağlık Bakanlığı, TİKA, ve Sudan Sağlık Bakanlığı arasında İİT ülkelerinin acil durumlarda koordinasyon ve kapasite geliştirmeyi ve güçlendirmeyi amaçlayan ortak bir projenin parçasıdır.

İİT Stratejik Sağlık Eylem Programı 2014-2023 “Acil Sağlık Yanıtı ve Müdahalelerinde Tematik Alan 5” kapsamında düzenlenen eğitim kursu Tıbbi Arama Kurtarma ve Ambulans Hizmetlerinin pratik yönlerini kapsamıştır.

İki ayrı uzman grubunun eğitici olarak çalışması için gerekli olan öğretim becerilerini ve yeteneklerini öğrenme şansına sahip oldukları bu eğitimi Sudan’da Sudanlı eğitmenler tarafından gerçekleştirecek ve Türk uzmanlar tarafından denetlenecek üç pilot eğitim programı takip edecektir.