Sayın SELÇUK, Türkiye Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Yusuf TEKİN'e nezaket ziyaretinde bulundu.
Tarih: 25 Şubat 2026
Yer: Ankara - Türkiye

Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK, 25 Şubat 2026 tarihinde Ankara'da Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN'e nezaket ziyaretinde bulundu.
 
Görüşmede, iki taraf eğitim alanında işbirliğinin geliştirilmesi konusunda, özellikle Teknik ve Mesleki Eğitim ve Öğretim (TVET) ve beceri geliştirme konularına odaklanarak yapıcı görüşmelerde bulundu. Taraflar, bu alanların İİT ülkelerinde kapsayıcı ekonomik büyümeyi teşvik etme, istihdam edilebilirliği artırma ve sürdürülebilir kalkınmayı destekleme konusunda oynadığı önemli rolü vurguladılar.
 
Sayın SELÇUK, ulusal eğitim sistemlerini güçlendirmek ve İİT ülkeleri arasında bilgi alışverişini teşvik etmek amacıyla SESRIC'in sürdürdüğü çabaları ve kapasite geliştirme girişimlerini vurguladı. Ayrıca, özellikle hızlı teknolojik dönüşüm ve değişen işgücü piyasası talepleri ışığında, eğitim sektöründe ortaya çıkan zorlukların üstesinden gelmek için kurumsal ortaklıkların güçlendirilmesi ve en iyi uygulamaların paylaşılmasının önemini vurguladı.
 
Sayın TEKİN, ziyareti memnuniyetle karşıladı ve SESRIC'in İİT bölgesinde eğitim ve insan sermayesi gelişimine yaptığı katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti. Gençlerin güçlendirilmesi ve sürdürülebilir sosyo-ekonomik kalkınmanın desteklenmesi amacıyla, özellikle mesleki eğitim ve öğretim, yaşam boyu öğrenme ve beceri geliştirme alanlarında SESRIC ile işbirliğini derinleştirme konusundaki Türkiye'nin taahhüdünü yeniden teyit etti.
 
Toplantı, her iki tarafın da işbirliğini daha da güçlendirmeye ve İİT genelinde eğitim sonuçlarının iyileştirilmesine ve dayanıklı ve geleceğe hazır toplumların inşasına katkıda bulunacak ortak girişimler için yeni yollar aramaya hazır olduğunu ifade etmesiyle sona erdi.